Program transmisji zawiera:
- powitanie uczestników, przedstawienie przebiegu warsztatów;
- historię powstania czekolady i przedstawienie procesów produkcji czekolady od samego ziarenka;
- prezentacja/ pokaz:
TRUFLE produkcja cukierek - 6 korpusów truflowych
stopienia dropsów czekoladowych;
przygotowanie nadzienia;
napełnianie nadzieniem;
zanurzenie/oblewanie pralin płynną czekolada;
ozdabianie pralinek posypkami (kokos, posypki).
Figurki ROZY z lukru cukrowego
rozgniatanie masy cukrowej
formowanie płatek
zbieranie róż
Tabliczka z dodatkiem płatków róż/lawendy/chabru/owocu berberysu
stopienia dropsów czekoladowych;
napełnianie foremki płynną czekoladą;
ozdabianie pralinek Eco dodatkami.
Skład zestawu:
1 Korpus do trufli, 9szt;
2 Masa cukrowa ( lukier plastyczny), 250g;
3 Nadzienie do trufli 2 rodzaje;
4 Czekolada w dropsach belgijska 300g;
5 Dekoracje: cukierki kolorowe, posypki;
6 Dodatki suszonych płatek/owoców;
7 Maliny/truskawki liofilizowane - 20g;
8 Posypka waflowa – 10g;
9 Rękaw cukierniczy – 3szt;
10 Foremka do czekolady – 1szt;
11 Szpatułka łopatka cukiernicza – 1szt;
12 Instrukcja - kilka wskazówek dla produkcji w domu.
Każdy uczestnik otrzyma po warsztatach:
Własnoręcznie zrobione słodycze i słodkie wspomnienia!